dinsdag, november 14, 2006

Op de kop verkeerd

Volgens de Volkskrant is de PvdA bijna in paniek. Dat lijkt me een behoorlijk understatement. Als oudere partijprominenten al aan je poten beginnen te zagen voor de verkiezingen heb je verloren en is de paniek compleet. Welnee, wat een onzin, dat gaan we nog makkelijk redden! Terwijl op de achtergrond de wolven zich likkebaardend verzamelen zegt Wouter dat we over acht dagen gewoon de grootste zijn. Tuurlijk joh, wat kan je anders nog.
Wat er fout ging: De aow-plannen werden na felle kritiek bijgesteld, zodat de CPB-berekening fijn op nul uitkwam. Fout! Stick to your guns en beschuldig iedereen die er anders over denkt van scorebordpolitiek. De Armeense genocide; geen enkele reden om er je muil nog over open te doen, en dan toch een beschamend toneelstukje opvoeren. Draaikont? Ja natuurlijk! De campagne tegen het CDA die volstrekt ontbrak. En als het nodig is hebben we geen straatvechter in huis. Je kan van Balkenende als persoon twee dingen zeggen. Dat hij een amateuristische brekebeen is die geen moment regie heeft gevoerd over zijn kabinetten en dat hij tegen de stroom in en tegen vernederende persoonlijke kritiek in gewoon koers heeft gehouden. Denk het tweede en roep het eerste. We willen toch godverdomme verkiezingen winnen.
Nog acht dagen. We gaan winnen roept Wouter. Aan mij zal het niet liggen. Ik blijf trouw, al was dat genocide gedoe bijna reden om te breken. En dan hebben we 32 zetels. En dus mislukt elke formatie, want CDA en PvdA hebben geen meerderheid meer. Nieuwe verkiezingen met een nieuwe lijsttrekker. Wie? Hé Beute, iets voor jou? Nee, even serieus, wie o wie? Of mag Wouter blijven?