zondag, december 17, 2006

Paraplu's

Nog een reclamefilmpje. Heel anders dan het TPG-filmpje (zie onder bij 'Misletoe'), poëtischer, mooier wellicht, maar mislukt.
Het concept is weergaloos. Mannen met paraplu's zweven door het zwerk. Schitterende widescreen plaatjes met op de achtergrond een dromerig muziekje ("Come wander with me" van Julie London).





Zowel de plaatjes als het trage muziekje vragen om tijd. Maar die krijgen we niet. We krijgen het filmpje in verschillende varianten; de commercial die je kunt downloaden van de RVS-site is beduidend korter dan het filmpje dat reclamebureau 'They' op haar site aanbiedt, maar ook dat is te kort. Ik maak me sterk dat dat op tv nog tussenliggende varianten te zien zijn.





Het duurt even voor we door hebben dat de zwevende mannen de moderne variant vormen van het Anton Pieck-achtige oude RVS-logo, en dat is maar goed ook. Wat mooi is dit. Maar wat staan die shots kort! Laat zweven! Laat het duren! Eerst bijna abstract, boven lege landschappen, dan, steeds concreter, boven auto's, steden, mensen:





Het enige shot dat op lengte is laat een paraplumannetje zien dat de zon in drijft, de rest van de shots is veel te kort of net te kort:





Wat jammer! Dit is nu al het beste reclamefilmpje van het nieuwe Loekie-jaar, kijk maar naar die foto's, maar het schiet ernstig tekort. Dit filmpje zit zo dicht tegen perfectie aan dat het bijna pijn doet. Geef elk shot twee tot vijf seconden extra en het is volmaakt. Dat kost geld. Ik doneer vijftig euro.