donderdag, januari 11, 2007

Good apple, bad apple

Om de eindeloze stroom nakijkwerk te verlichten bekijken we deze week in snel tempo de vijfde serie van '24'. Dat is buitengewoon verslavend. Vanmiddag haalde ik alweer een nieuwe dvd in de videotheek, en vertelde het meisje achter de balie dat ik haar persoonlijk verantwoordelijk houd voor ons welbevinden: "jullie verkopen drugs. Het is een schande!" Ze kon er om lachen, maar dat wist ik al.
Serie vijf is weer buitengewoon spannend en interessant, ondanks de vele vragen die je er bij kunt stellen. CTU (Counter Terrorist Unit) lijkt nu wel beter in staat om boeven te vangen dan in de vierde serie, waarin de bad guys met speels gemak uit elke omsingeling wisten te ontsnappen: "They escaped the perimeter". Alweer? Alweer! Eén fout uit serie vier is helaas niet hersteld: bij CTU gebruiken ze nog steeds windows-computers. In de eerste twee series werkte CTU met Apple's, zoals het hoort. In serie één werd op het allerlaatst een verrassende hoofdboef ontmaskerd, maar voor de kenners was het al duidelijk: zij gebruikte als enige een Dell-computer. Degene die lang verdacht was werkte met een appeltje en bleek dan ook volstrekt betrouwbaar. In de huidige serie is het allemaal een beetje verwarrend: bij CTU staan nog steeds die vermaledijde Windows-machines, die het nog lijken te doen ook (wat natuurlijk vreemd is), maar er verschijnen ook Apple-laptops. De enige Apple-desktop tot nog toe staat op het bureau van een echte boef. Hallo, dat deugt niet! Jack, doe er wat aan!

3 Comments:

Blogger Xander Michiel Beute said...

Even denken hoor, ik ben helaas nog geen expert, maar is 'day 5' met dat gifgas? Wij hebben er pas 2 gevolgd, maar op de televisie is dat niet te doen, de cliffhangers zijn simpelweg te goed om een hele week te wachten op een nieuwe aflevering.

2:57 p.m.  
Blogger Frank Blaakmeer said...

Klopt, heel veel gifgas. Heel veel doden ook, sommige prominent.

3:15 p.m.  
Blogger Unknown said...

uggs outlet
ugg boots
chanel handbags outlet
uggs outlet
fitflops outlet sale
north face outlet
nike free 5
mac cosmetics
hollister canada
wedding dresses uk
north face jackets
ferragamo outlet
christian louboutin shoes
coach outlet
wellensteyn outlet
tods outlet
nike air huarache
swarovski outlet
true religion jeans
ray-ban sunglasses
1209minko

4:52 a.m.  

Een reactie posten

<< Home