woensdag, februari 14, 2007

Plasterk

Mag ik heel even op mijn eigen gelijk gaan zitten? Op 25 november schreef ik: "Ondertussen hebben we een formatieprobleem. Volgens mij valt dat heel erg mee, en eindigt het spel met een CDA-PvdA-Chr.Unie kabinet." Sorry, kon het niet laten.
Het grootste nieuws is dat Ronald Plasterk minister van onderwijs wordt. Mijn eerste reactie was nogal enthousiast; prachtig! Mooie columns in Buitenhof, bijna altijd helemaal mee eens, vooral ook wanneer Plasterk groot genoeg is om de tegenpartij eer van hun werk te gunnen. Tijdens de informatie werden Donner namens het CDA en Plasterk namens de PvdA gevraagd een stuk te schrijven over de visie van hun partij op de toekomst van Nederland. Dat werd de motor achter de onderhandelingen, want de beide stukken bleken bijzonder veel op elkaar te lijken. Plasterk is een realist met visie. Daar zijn er te weinig van.
Tijd voor een tweede en derde reactie. Plasterk schreef op 5 juni 2005 in een column naar aanleiding van het referendum over de Europeese grondwet dat hij tegen had gestemd. In dezelfde column geeft hij aan dat hij dat referendum helemaal niet wilde: "De kiezer wil niet het land regeren via referenda, de kiezer wil regeerders die hun werk goed doen." Dit zaait twijfel en geeft vertrouwen. Twijfel over de vraag of een man die tegen de Europese grondwet stemde minister moet worden namens de PvdA. Vertrouwen omdat de partij het kennelijk geen bezwaar vindt en niet bang is voor pluriformiteit. Nog meer vertrouwen omdat Plasterk begrijpt wat de taak van een politicus is: knopen doorhakken, goedschiks of kwaadschiks. En nu maar hopen dat hij inderdaad knopen gaat doorhakken. Wat denkt Ronald Plasterk eigenlijk over het middelbaar onderwijs? Het volgende citaat geeft enige hoop: "'Je bent wel gek als je lange dagen in laboratoria gaat zwoegen om de atoombouw te doorgronden', aldus Ronald Plasterk die constateert dat Nederland op weg is een land van half-opgeleiden en praatjesmakers te worden." Goed zo Ronald. Wat ga je er aan doen? Weer een geheel nieuwe onderwijsstructuur? We wachten af, met voorzichtig vertrouwen. De discussies in de Treveszaal zullen er door je komst niet saaier op worden.

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Helaas komt het middelbaar onderwijs bij de staatssecretaris! Ik weet nog niet of ik dat nou prettig moet vinden of niet, maar gezien het gegeven dat men het onderwijs zo belangrijk zou vinden, zet ik daar vraagtekens bij.

Wim

10:00 p.m.  
Blogger Unknown said...

louis vuitton handbags
camisetas futbol baratas
ferragamo outlet
nfl jersey wholesale
polo shirts
michael kors outlet online
louis vuitton,borse louis vuitton,louis vuitton sito ufficiale,louis vuitton outlet
lebron shoes
michael kors outlet online
michael kors outlet
the north face outlet
nike outlet store
true religion canada
michael kors outlet online
louis vuitton handbags outlet
timberland shoes
michael kors handbags outlet
chanel outlet store
ray-ban sunglasses
michael kors outlet
1209minko

4:56 a.m.  
Blogger anosh said...

أسعار تركيب غرف النوم بالرياض
معلم تركيب غرف نوم بالرياض
محلات تركيب باركيه رخيصة بالرياض
شركة تركيب خشب باركية بالرياض
محلات تركيب الباركيه بالرياض
ارخص تركيب باركيه بالرياض
محلات تركيب ستائر بالرياض
تركيب ستائر ايكيا بالرياض
شركة تركيب اثاث ايكيا بالرياض
اسعار شركة تركيب اثاث ايكيا بالرياض
شركة تركيب عفش بالرياض
شركة تركيب اثاث بالرياض
يحتاج الأثاث المنزلي للتعامل بحساسية بالغة حتي لا يتسبب التعامل معها بعنف إلي كسر أي قطعة من القطع، لذا توفر شركة تركيب غرف نوم بالرياض إلي توفير مجموعة من العمال القادرين على التعامل مع كافة أنواع الأثاث كما تقوم شركة تركيب غرف نوم بالرياض بتوفير مجموعة من التدريبات الخاصة لرفع مستوي العمال العاملين بها كما توفر الشركة مجموعة مميزة جدا من مواد التغليف قطع الأثاث ما بين عملية الشراء والتركيب وذلك حرصا منها علي سلامة كافة قطع الأثاث حتى تتم عملية التركيب بشكل محترف ودقيق

12:15 a.m.  

Een reactie posten

<< Home