dinsdag, april 10, 2007

Spandoek

Twee weken geleden liet het Feyenoord bestuur een spandoek weghalen, en dus zag het gisteren in de Kuip zwart van de zelfgeschreven teksten. De meeste gaan over Henk Fräzer ('Henk Fräzert is een echte Feyenoordert'). Net zichtbaar vanuit ons gezellige familievak hangt een doek met de tekst: "Nieuw bestuur, zelfde gezeik". Mooie dubbelzinnige tekst; hebben we een nieuw bestuur, zitten die supporters nog steeds te zeiken. Het bestuur raadt de ware bedoeling en laat het doek ruim een kwartier voor de wedstrijd weghalen. Bang voor Talpa? Waarom? Ons vak is het eens: wat een ontzettend domme actie. Nauurlijk breekt onmiddellijk de pleuris uit. In dat 'natuurlijk' zit een adder van formaat.
De wedstrijd is te slecht voor woorden. Feyenoord wordt met 4-0 afgedroogd door de matige voetballers uit mijn geliefde Groningen. Als zich in de zeventigste minuut weer eens een kansje voordoet hoont de vaste kern: "Jetzt geht's los", even later gevolgd door "Wij worden kampioen". Bleef het maar bij galgenhumor.
Na afloop verzamelt zich een woedende menigte voor de ingang van het Maasgebouw. De mobiele eenheid rijdt met een busje veel te hard op de menigte in, en natuurlijk vliegen de stenen. Natuurlijk.
Hé Marijn, hé Michiel, waarom stonden wij daar niet witheet tussen de 'echte' supporters? Natuurlijk niet.