zondag, augustus 26, 2007

5-0

Dit is Jonathan De Guzman. Hij heeft zojuist de 4-0 laten aantekenen tijdens Feyenoord - NAC door een schitterend genomen vrije schop. Vanmiddag zagen we voetbal dat beter kan en veel veel beter is dan alles wat het vorige seizoen werd vertoond. Feyenoord rules! Voorlopig.
Gisteravond dagdroomde ik over het houden van de nul, een seizoen lang. We hebben weer eens een echte Feyenoord verdediging, dus dat moet kunnen. Nee, dat kan natuurlijk niet, dat is nog nooit vertoond, nergens. Maar stel. Als je de nul houdt, ben je dan kampioen? Grote kans van wel, maar zeker is het niet. Als je alle wedstrijden 0-0 gelijk speelt houd je de nul en ben je een aardige middenmooter, meer niet. Ok, laten we dan ook alle wedstrijden tegen de top drie winnen. PSV, Ajax, AZ, allemaal opgerold. Zijn we er dan? Waarschijnlijk wel.
Dromen in de Kuip. Op de terugweg naar Centraal passeert de tram het bordes van het stadhuis. "Zet de dranghekken maar vast klaar", zegt Marijn. We zijn allemaal dromers. Feyenoord is de mooiste club van Nederland, van Europa, van de wereld, van de melkweg. En dat vinden die van Vitesse ook. Maar die snappen het niet. Wij wel.

1 Comments:

Blogger Jason said...

Buiten de verdediging is er nog een manier om de nul te houden: heel veel goeie aanvallers hebben die zo vaak bij de tegenstander scoren, dat de tegenstander zelf de hele wedstrijd moet verdedigen en dus niet aan kan vallen, dit is natuurlijk ook niet waterdicht maar als het lukt is het wel grappig om een team te zien winnen met 45-0 ofzo, misschien voelen zelfs de hooligans van de verliezende partij zich dan wel zo verslagen dat ze niet eens relletjes gaan veroorzaken.

4:12 p.m.  

Een reactie posten

<< Home