woensdag, september 12, 2007

Plasterk

Het was een goede week voor Ronald Plasterk. Eerst had hij een heerlijk nuchtere reactie op het proefballonnetje van de onderwijsraad om leerlingen met een onvoldoende voor Nederlands, Engels of Wiskunde geen diploma te geven. Simpel: moesten we maar niet doen, want dan zakken er teveel. Oftewel, als er een probleem is met het niveau los je het maar anders op. Schandalig overigens om voor wiskunde zonder meer een voldoende te eisen; eerst verplicht je toekomstige kunsthistorici en neerlandici om eindexamen wiskunde te doen. Vervolgens maak je het programma zwaarder, en dan eis je een voldoende. Je zult maar een briljant classicus zijn met statistiekangst: jammer, maar een vwo-diploma zit er niet in.
Vervolgens zagen we Ronald in het vragenuurtje in de kamer. Rita Verdonk vroeg hem op strenge toon wanneer hij commissie 'zus en zo' precies had ingesteld. "Dat weet ik niet precies," zei de minister, "maar ik kan het opzoeken. Maar ik denk dat u het al weet." De gespeeld verontwaardigde reactie van Verdonk ("hij weet niet eens wanneer ...") kwam vooral op haar eigen hoofd neer. Plasterk haalde, letterlijk en beleefd, zijn schouders op.
En dan de hete aardappel van vandaag. Plasterk zegt in een interview dat we misschien maar eens van dat verbod op 'Mein Kampf' af moeten. Natuurlijk moeten we daar vanaf. Wat is dat voor botte waanzin dat ik een beeldbepalend boek uit de twintigste eeuw helemaal niet kan kopen. De mythe stelt dat het boek onleesbaar is. Mag ik dat even zelf vaststellen dank u wel? Ronald heeft gelijk en wordt vervolgens bedolven onder de kruidenierskritiek van de verzamelde paternalisten bv., geholpen door het hoofdredactioneel commentaar van de NRC. Dat commentaar, daar is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Ik begrijp er uit dat Plasterk niets over 'Mein Kampf' had mogen zeggen omdat Wilders er al iets over gezegd had. Pardon? Doe normaal! De minister krijgt een vraag en zegt wat hij denkt. Ga zo door Ronald.

4 Comments:

Blogger Xander Michiel Beute said...

De NRC heeft een punt. De reden dat Plasterk hiermee komt, is de opmerking van Wilders dat de koran evenals Mein Kampf verboden moet worden. In dat licht is de opheffing van het verbod op de laatste een zwaktebod. Een maand geleden was het een briljant voorstel geweest.

Vandaag stond er een ingezonden brief in Trouw met deze ondertitel: "Het zou premier Balkenende sieren als hij duidelijk 'nee' zou zeggen tegen de kroegtaal van Wilders."

Dat gaat niet gebeuren. Bos kan het ook niet. Marijnissen blijkt elke dag meer Mao. Femke is kittig. Er zijn geen grote mannen in Den Haag.

12:40 a.m.  
Blogger Frank Blaakmeer said...

Nee, de reden dat er naar gevraagd wordt. En de minister geeft het antwoord dat hij al veertig jaar juist vindt. Terecht.

12:51 a.m.  
Blogger PietRage said...

geen grote mannen? 2 woorden:

Alexander Pechtold

11:28 p.m.  
Blogger raybanoutlet001 said...

air jordan
http://www.raybanglasses.in.net
tiffany and co outlet
cheap oakleys
jordan retro
michael kors handbags
michael kors outlet
cheap tiffanys
kobe basketball shoes
oakley store online
discount oakley sunglasses
nike huarache sale
Cheap Jordans For Sale
tiffany and co
tiffany and co outlet online
adidas nmd
yeezy boost
kobe sneakers
jordans for cheap
yeezy boost
http://www.cheapairjordan.us

7:56 a.m.  

Een reactie posten

<< Home