donderdag, oktober 18, 2007

Cabriolet

Voetbalavond bij Michiel. Na de andermaal teleurstellende maar wel doeltreffende prestatie van de nationale tanende trots spreken we over zaken die er wel toe doen. Michiel schrijft gedichten, deels stiekem, maar goed. En hij leest voor uit zijn nieuwe roman. Ook stiekem en ook goed.
We spreken over de vreemde romantiek van het detail. Over het paradoxale verlangen naar het landschap waar je middenin staat. Over 'Fernweh'. En dat we naar Amerika moeten, over een jaar of drie vier, als onze geliefden het eindelijk goed vinden. We kopen voor 400 dollar een cabrio in New York en rijden over provinciale wegen kris-kras door het land, totdat de auto er na een dikke 5000 kilometer stotterend en stuiterend een eind aan maakt. Aan de westkust, tussen de druiventrossen, net iets te ver van het dichtstbijzijnde motel. We hebben de States gedaan, zo grondig dat we nooit meer terug hoeven te keren. Behalve dan met Suus en Klaas en Willemijn.

1 Comments:

Blogger Xander Michiel Beute said...

en we lezen alsmaar de laatste pagina van Kerouac: "En als de zon boven Amerika ondergaat en ik op de vervallen oude pier aan de rivier zittend naar de brede, brede luchten boven New Jersey kijk en al dat ruige land voel dat in een ongelooflijk gigantische massa helemaal naar de Westkust golft, en heel die lange weg en al die dromende mensen in die onmetelijke ruimte... " en zo voort, plaat van Waits in de autoradio...

2:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home