woensdag, december 12, 2007

Harde actie!

Hoe lang zou het geleden zijn dat ik voor het laatst gedemonstreerd heb? De eerste keer weet ik nog goed: tegen de opslag van kernafval in de zoutkoepels onder Gasselte. De tweede en tevens laatste keer was in Thialf. Leraren eisen een mal petje! En toen kregen we een mal petje. Zoiets.

Vanmiddag met een klein groepje naar het Plein, op instigatie van mijn rector. De tegen de tweehonderd Haagse leraren worden een uur aan het lijntje gehouden voordat de voorzitter van de vaste kamercommissie bereid is de vergadering te verlaten om een petitie in ontvangst te nemen. We doden de tijd in Dudok, op kosten van de Aob. Tijdens de wandeling terug naar het plein horen we een agent minachtend mompelen: "Een mannetje of vijftig."
De voorzitter van de bond houdt een speech waarin hij de werkgevers in het onderwijs indirect met criminelen vergelijkt. De docenten applaudisseren. Smaakvol. De minister van Gezondheid komt het gebouw uit, kijkt naar het oliebollen etende groepje, en grijnst. Zwaar werk, politiek.
Ondertussen gaat het in de kamer fout. Mijn partij dringt er bij de minister op aan ook iets aan de werkdruk te doen. Nou, iets doen, dat kan al gauw. Het kan nog een warme winter worden.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Frank, omdat je je mail niet schijnt te lezen: jij en Gerhard (en wie nog meer?) heel erg bedankt voor de organisatie van het personeelsuitje naar de stad van Bob den Uyl; heb er bijzonder van genoten.

Jammer wel dat er zoveel eten over was. Hoe komt het trouwens dat je in restaurants vaak zoveel meer te eten krijgt dan je thuis ooit zou klaarmaken?

O ja, ik heb 'm gezien:
TRAAN LATEN

Groeten!
Ralph

9:46 p.m.  

Een reactie posten

<< Home