dinsdag, augustus 19, 2008

Boekzoek


Zojuist heb ik aan het wereldwijde web een hoofdstuk uit een boek ontfutseld. Dat gaat zo: je tikt in Google een term in waarin je geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld "bestedingsbeperking voor gevorderden", of "Mineraalwater, wat is dat eigenlijk". Je krijgt dan de bekende lijst met resultaten, de meeste volstrekt onzinnig.

Maar dan gebeurt het wonder; je ontdekt dat Google een aparte boekzoekfunctie heeft, verstopt onder de knop die 'meer' heet, rechts boven het Google-logo. Klik op de link en je vindt een lijst met boeken die op één of andere manier betrekking hebben op bestedingsbeperking of mineraalwater. Heel interessant natuurlijk.

En dan komt het grootste wonder; sommige van de boeken zijn deels on line in te zien. Bij de meeste heb je een beperkt aantal pagina's dat je kunt lezen, maar die kan je wel zelf kiezen!

Kijk in de inhoudsopgave, vind datgene waar je eigenlijke interesse naar uit gaat (de gevolgen van de laat zeventiende eeuwse bestedingsbeperking voor de prijsontwikkeling van mineraalwater in de Gelderse districten) en bingo: de pagina's zijn klikbaar, fotografeerbaar, opslabaar, afdrukbaar, watdiesmeerbaar!

Google rules. Op naar de volledig toegankelijke volledige beschrijving van alles.

2 Comments:

Blogger Marco said...

Google.com is inderdaad koning van het net! Ze hebben ook een functie waarmee je door blogs kan zoeken. Misschien iets voor u?

12:48 a.m.  
Blogger raybanoutlet001 said...

nike shoes
nike outlet
nike shoes
basketball shoes
michael kors outlet
nike factory store
ray ban sunglasses outlet
cheap nfl jerseys
air huarache
kate spade outlet

10:11 a.m.  

Een reactie posten

<< Home