maandag, september 08, 2008

Baaldag

Ik had behoorlijk de pest in vandaag. Het is werkelijk onbegrijpelijk hoe de republikeinen er in slagen om een kapitale blunder als een succes te verkopen. Alles, werkelijk alles aan de berichtgeving over Sarah Palin is ofwel louter bullshit of gewoon gelogen. Ik ga het niet opsommen. Kijk zelf maar hoe erg het is, ergens in de blogosfeer.

Maar vanavond lijkt het alsof de rust langzaam weerkeert. De democraten slaan eindelijk terug, en de landelijke peilingen dienen, zoals altijd, ernstig gerelativeerd. Het voornaamste dat nu nog echt zorg baart is dat in verschillende staten nieuwe kiezers geweigerd worden. Met tienduizenden tegelijk worden zwarte en hispaanse kiezers uit de kaartenbakken geflikkerd. Dat is zo oud als de weg naar Rome, maar het zou toch wel prettig zijn als de NYT en CNN daar een keertje aandacht aan gaan besteden.

Dus dacht ik, het zou zo maar kunnen dat we na het tellen van de stemmen die tot de stemming doordringen met dit plaatje zitten opgescheept:




Dit is een gelijkspelletje. Als we er vanuit gaan dat de verkiezing redelijk gelijke tred houdt met de vorige twee, en er dus geen rare dingen gebeuren in bijvorbeeld North Dakota, moet McCain één van de staten Ohio, Virginia, Florida of Colorado verliezen. Doet hij dat niet, dan wordt het 269 - 269.

Wat er dan gebeurt? Dan gaat het nieuwe Huis van Afgevaardigden een president kiezen. Drie keer raden wie daar een aardige meerderheid hebben.

Wij!

2 Comments:

Blogger de groene mannen said...

Ik wil je herinneren aan een uitspraak van James Carville. Hij zei over zijn partijgenoten: "They never miss an oppportunity to miss an opportunity".

8:44 a.m.  
Blogger Xander Michiel Beute said...

Wat een schitterende uitspraak.

Die Republikeinen. Je kunt niet anders dan er jaloers op worden. Geef de linkse mensheid een Verhagen. Als we niet zo weinig zouden verdienen, zouden we ze gelijk geven. Eikels.

10:21 p.m.  

Een reactie posten

<< Home