vrijdag, januari 29, 2010

Vlekken


Mag ik in de laatste uren van mijn eerste halve eeuw nog even ergens de staf over breken? Fijn, bedankt. Zojuist zagen we het programma De wereld draait door. Het ging in zijn geheel over televisie. Een praatje bij het plaatje, of beter, gelul over niks. De media over de media.

Daarna volgt Ranking the stars. Een af en toe zeer amusant programma waarin televisiemensen praten over de vraag wat de mensen in het land (zo heten wij, vanuit Hilversum gezien) denken over televisiemensen.

De meeste televisie gaat over de mensen die op televisie zijn. Het is het meest slaapverwekkende metaniveau dat je kunt bedenken. De meeste televisie is een vorm van zelfbevlekking. Ik stel voor om voor dat soort programma's een aparte term te gebruiken, met een apart symbooltje als waarschuwing vooraf.

Onanie-tv, met een heel slap lulletje.

4 Comments:

Blogger Marco said...

Ach, er zijn altijd wel mensen die er toch van genieten, gluurdertjes enzo.
Uw laatste post van uw eerste 5 decennia. Toch wel goed beëindigd, met een leuke toon.

Maar goed. Laat ik door gebrek aan andere communicatiemiddelen (Ik zal het maar laten om u op uw huisnummer op te bellen) het maar op een commentje houden.

Van Harte Gefeliciteerd, Meneer Blaakmaar! Een hele fijne verjaardag en 2e eeuwhelft toegewenst!
Doet u Abraham de groetjes?

1:17 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Goed stukje. Heel raak.
Mensen laten zich gelukkig van nature graag vermaken. Moeten ze soms zelf bepalen wat goed voor hen is?

Lijkt verdorrie het Sorghvliet wel. Daar gaat het per slot ook vaak over prominenten, door prominenten. ;)

1:54 a.m.  
Blogger Niels said...

:) Frank, van harte gefeliciteerd!

11:42 a.m.  
Anonymous Ex- D66/PvdA stemmer said...

"De publieke omroep heeft de hoogopgeleide al lang in de steek gelaten", hoorde ik ruim een jaar geleden iemand beweren. En als je via de satelliet BVN, het Beste (!) van Vlaanderen en Nederland, kunt ontvangen, schrik je je helemaal lam van de Nederlandse debilisering die wereldwijd vertoond wordt. Zelf vlucht ik vaak naar ZDF, Canvas en BBC2, en op de radio naar BNR en de Deutsche Welle.

Hoe zou het toch komen dat de publieke omroep in Nederland niet datgene levert wat-ie eigenlijk zou móeten leveren? Laat ik de bal zelf meteen maar inkoppen: een combinatie van uit verkeerde zuinigheid bedachte wanorganisatie en te lage budgetten. Oftewel, wat je dus eigenlijk ook ziet in de zorg, in het onderwijs, in de sociale woningbouw, bij de politie en bij het openbaar vervoer, kortom: bij al die diensten waar de overheid vroeger redelijk goed leverde, maar die financieel zijn afgeknepen via hun budget en/of organisatiemodel, en waarin de mensen op de werkvloer vaak de kerntaak van de organisatie niet meer goed kunnen uitvoeren. Dit alles natuurlijk conform het neoliberale gedachtegoed van CDA/PvdA/VVD, zo af en toe eens aangevuld met partijen die graag aanschuiven: D66/CU.

Eerst zelf kiezen voor verzieken, en er vervolgens over gaan klagen. Waarom snap ik sommige mensen toch zo slecht.

5:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home