zondag, april 18, 2010

Profielvrij


Het lijkt een waarschuwing voor de bovenbouw in het voortgezet onderwijs: Pas op: u loopt niet profielvrij. Maar nee, dit waarschuwingsbord komt bij mijn weten maar op één plek voor, op het spoorwegemplacement van Zwolle, in tweevoud. Wanneer je vanuit het zuiden aan komt treinen zie je het het best. Al twee keer heb ik geprobeerd om er vanuit de rijdende trein een foto van te maken. Tevergeefs. Nu staat het op internet.

Op genoemd emplacement lijkt een groot bakstenen gebouw het spoor over te willen steken. Het staat met de punt zo vlakbij de rails dat de stenen in de hoek bijna wit om de neus zien. De nietsvermoedende wandelaar die langs het gebouw loopt komt zo dicht langs het spoor dat hij of zij, hoe dicht tegen het gebouw gedrukt ook, door een passerende trein zonder pardon gegrepen zou worden. De trein past er langs, maar dan heb je het ook echt wel gehad.

Het is heel verstandig om profielvrij langs de rails te lopen. De trein is namelijk breder dan de rails. Het profiel van het gele monster, dat is de loodrechte projectie van het ding op de grond, steekt behoorlijk uit. Het profiel maakt meer kapot dan je lief is. Spoorwegen, onderwijs, drank, het is uiteindelijk gewoon hetzelfde.

3 Comments:

Blogger Salomon said...

Wat simpel gegoogel (hoelang zou het duren voordat het werkwoord "googelen", of "googlen", of iets wat daar op lijkt in de Van Dale staat?) bracht mij bij een blogje op de site elfletterig.nl met klaarblijkelijk precies dezelfde foto, alleen stond daar "1 april 2007" boven. Uw bewering dat u tevergeefs foto's probeerde te maken en dat het 'nu' op internet staat, is perspectiefafhankelijk dus correct, mits het van de betekenis 'nu' als in 'nu maar vroeger ook' wordt gezien. Nu als in 'recent' geeft echter wat minder ruimte voor bovengenoemde bewering.

Toch blijft het verbazingwekkend hoeveel woorden gewijd kunnen worden aan slechts 1 (zegge: één), tweeletterig woord.

8:21 p.m.  
Blogger Unknown said...

michael kors purses
adidas ultra
light up shoes
nike air force
yeezy boost 350 v2
air max 2017
nike air zoom
fitflops
cheap jordans
falcons jersey
20170603

6:15 a.m.  
Blogger chenlili said...

20182.6chenjinyan
20182.6chenjinyan
michael kors outlet
ralph lauren
canada goose coats
north face outlet
oakley sunglasses wholesale
nike roshe
polo ralph
michael kors outlet
ugg outlet
coach outlet

9:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home