dinsdag, mei 25, 2010

Boos, erg.

Het is toch werkelijk om van uit je vel te springen. Maakt de partij waar ik nog steeds lid van ben op de dag van het eerste debat een volstrekt onnodige blunder (toch maar een vaste eigen bijdrage in de zorg, sorry CPB), vandaag doen ze het gewoon nog een keer maar dan tien keer zo erg. Je rijk laten rekenen met strenge maatregelen en dan roepen dat de soep niet zo heet gegeten wordt.

Een politieke doodzonde. Daar gaan die andere pipo's fijn een week of twee mee aan de haal. En geef ze eens ongelijk.

Wie staan daar die arme Job Cohen een beetje in de nek te hijgen? Hetzelfde campagneteam dat de vorige verkiezingen zo behendig wist te verprutsen. Ga weg! Pleurt op!

Maar Job heeft ook boter op zijn hoofd. Hij moet de leiding nemen en zijn eigen mensen op het schild hijsen. Dat de man geen debat-intuitie heeft, het interesseert me geen zier. Maar je ziet toch dat dit helemaal de verkeerde kant op gaat. Grijp dan de teugels.

Bah bah bah bah, en dat dan een keer of tig. Wat een ongelofelijk amateurisme.

1 Comments:

Anonymous Ex- D66/PvdA stemmer said...

De PvdA-blunders zijn weliswaar adembenemend, maar omdat het Cohen is die ze maakt, is de schade minder groot. En het maakt voor de uitslag misschien niet zoveel uit. De meerderheid lijkt immers toch wel te willen dat Nederland een neoliberaler land met grotere extremen wordt, dus dat we meer op de importkampioenen VS en UK gaan lijken, en minder op het hoogproductieve Duitsland en Denemarken.

Op het menu staan:

# Toename gettovorming met laagopgeleide immigranten aan de ene kant, de komst van ommuurde woonwijken voor bange rijken aan de andere kant.

# Binnen bedrijven meer macht aan op de korte termijn gerichte aandeelhouders en daarmee een hoger percentage managers; minder invloed voor de meer op de lange termijn gerichte vakmensen (die kun je immers binnenkort goedkoper ontslaan), met nóg minder innovatie als gevolg (die is immers duur en levert op de korte termijn toch niks op).

# Goed particulier onderwijs voor de groep die afscheid zal gaan nemen van het steeds ondermaatsere gesubsidieerde onderwijs; nog slechter onderwijs voor de rest die daarin klem zit. Het op termijn verdwijnen van de gesubsidieerde gymnasia.

Echt een héél aantrekkelijk perspectief allemaal. Zó flink, zó toekomstbestendig en zó vernieuwend; laat dat maar aan D66, het CDA en de VVD over.

Heel slim overigens van de VVD om de hypotheekrente-kaart te spelen. Die was óók goed om nét genoeg D66-ers toch maar naar rechts over te halen, en voorkomt zo een sociale meerderheid.

Als ik Rutte was, zou ik er in coalitieonderhandelingen zo nodig absoluut alsnog een breekpunt van maken, anders kan de VVD die kaart nooit meer spelen bij volgende verkiezingen, en dat zou een groot gemis voor deze partij zijn.

9:04 a.m.  

Een reactie posten

<< Home