zondag, juli 04, 2010

Kriebel


Het is bijna zover. We poetsen ons helemaal een oordeel, want André en Chris wonen in ons huis als we weg zijn, met Job en Lot. Het moet een beetje aan kant allemaal en we hebben achterstallig onderhoud. Vandaag dus maar eens de heg geknipt. Dat vindt de straat ook leuk.

Het idee dat we overovermorgen al in Iowa kunnen zijn is wel heel vreemd. Op naar de Great Plains! Wij zijn de anti-toeristen, wij gaan waar geen vakantieganger gevonden wil worden, op de verrassend glooiende velden van Nebraska.

De gemeenschapszin van de bewoners van Nebraska heeft ongetwijfeld te maken met hun harde verleden, vooral tijdens de Dust Bowl van de jaren dertig, toen hordes boeren van hun land werden verdreven. Hier bedachten ze de ‘penny-veiling', zoals die bijvoorbeeld in 1932 in Elgin werd gehouden. Buren van Theresa Von Bonn, een arme weduwe die niet meer in staat was de afbetalingen te voldoen op haar hypotheek van 449 dollar, spraken toen op de faillissementsveiling af dat niemand meer dan vijf cent zou bieden, voor wat dan ook. De bank hield 5 dollar en 35 cent over aan die veiling en de kopers gaven de goederen meteen weer terug aan Von Bonn. De betere tijden hebben deze buurtzin nog niet de nek omgedraaid.


Ik bedoel maar. We gaan gewoon naar Groningen op vakantie.

1 Comments:

Blogger Clear Mind Press said...

goede reis

12:50 p.m.  

Een reactie posten

<< Home