zondag, januari 16, 2011

Deukjes

Er zitten deuken in de auto. Een week geleden, in de showroom, waren het er drie, nu zijn het er vier. Bedankt onbekende parkerende deurzwiepende weldoener. Natuurlijk, het ding is elf jaar oud, en wat geeft het, maar toch van harte bedankt.

In Naaldwijk zit de firma Deukje? Het vraagteken is een integraal onderdeel van de formule, die voorziet in het voor een habbekrats uitdeuken zonder spuiten. De meneer van Deukje? staat ons vriendelijk te woord en verklaart geen van de door ons geleverde beschadigingen te kunnen verhelpen zonder de lak te vernielen. Eén beschadiging aan de rand van de achterklep vertoont een miniem spoortje roest. Hij raadt ons aan naar de Ford garage om de hoek te gaan om een lakstift aan te schaffen.

Bij de Ford staat een Mondeo die beduidend nieuwer is dan de onze, een modelletje later. De gegarandeerde inruil is gelijk aan de aanschafprijs van onze auto. We rijden in een inruiler. Met deuken. Een grijze auto.

Het is een week later. De deuken verdwijnen naar de achtergrond. Als je er in zit zie je ze niet. Vanavond fietste ik voor het eerst langs de geparkeerde auto zonder er naar te kijken. We hebben een auto. Het is al gewoon geworden.

3 Comments:

Blogger Jacob van Sluis said...

We rijden altijd nieuw. De eerste deuk wordt altijd met een zekere opluchting aanvaard: "Zo, daar hoeven we niet meer voor op te passen." Echter, geen van ons tweeën wil de eerste deuk op het geweten hebben.

12:12 p.m.  
Anonymous Joke said...

Altijd naar, de eerste deuk, de eerste kras. Zo ook de eerste kras in ons nieuwe parket. Maar na een week: inderdaad, er zijn ergere dingen.

8:36 p.m.  
Blogger Unknown said...

authentic jordans
led shoes
lacoste polo
kobe shoes
yeezy boost
yeezy shoes
pandora charms
jordan shoes
adidas superstar shoes
yeezy boost 350
20170603

6:18 a.m.  

Een reactie posten

<< Home