donderdag, februari 17, 2011

Expressie


Eergisteren liep ik de school binnen, beklom de halve trap naar de gaanderij bovenlangs de aula, wierp een blik naar links en bleef staan. Daar beneden, op de houten vloer van de aula, waar gisteren nog de tribune van het toneel stond, lag een keur aan papiertjes, koffiebekertjes en klein ongeregeld schijnbaar lukraak over de planken verspreid. Schijnbaar, want nergens was sprake van enige ophoping. Rotzooi gelijkmatig verdeeld, alsof de entropie voor één keer, in onze aula, daadwerkelijk maximaal was geworden.

Het is kunst meneer, zei Nathan. Jeroen knikte instemmend. Het is kunst. Ja, zei ik, het is kunst. Iets expressionistisch, een beetje Pollock, een beetje Kiefer. We moeten het laten zien, zei ik tegen de mannen, de wereld moet het weten.

We haalden collega W. Die liep bereidwillig mee, wierp een blik op de zooi en zette haar meest smalende stem op om te verklaren dat het allemaal weer van een grote schoonheid was.

Kijk, dat je zulke collega's hebt, dat is toch jammer. Zwijnen en paarlen, of iets dergelijks.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik kies voor het impressionisme van Monet. Ik zie er een zelfde rust en vorm in als bij zijn waterlelies. Bovendien nodigt het uit om door je oogharen te kijken en is het een prachtige momentopname.

Op facebook kan je zeggen: Like. Bij deze over dit blogje.

Nina

4:57 p.m.  
Blogger Unknown said...

adidas outlet
soccer jerseys wholesale
michael kors handbags
mulberry outlet store
prada outlet
cheap nba jerseys
ralph lauren uk
swarovski crystal
oakley sunglasses wholesale
chanel handbags outlet
ralph lauren outlet
cheap jordan shoes
canada goose coats
toms outlet store
puma outlet
north face outlet store
ugg boots
black friday deals
ugg outlet

6:24 a.m.  

Een reactie posten

<< Home